Cenaclul literar «Noduri si Semne» NODURI ŞI SEMNE Cenaclul literar «Noduri si Semne»
Cenaclul literar «Noduri şi Semne» - «Universul este un cerc al carui centru e pretutindeni, iar circumferinta nicaieri.» - [Blaise Pascal]
NOUTĂŢI POEZIE PROZĂ ESEU TEATRU UMOR DIVERSE BIBLIOTECĂ
HOME
CREAŢII LITERARE
Autori-Texte-Opinii
Adaugă un text
Modifică/Şterge text
Modifică/Şterge opinie
ÎNREGISTRĂRI
Înscrie-te!
Modifică înscrierea
Şterge înscrierea
Schimbă parola
NOUTĂŢI
Ultimul text plasat
Ultimul autor înscris
Lista textelor
Lista comentariilor
OPINIA TA
Spune-ţi părerea!
NOU! NOU! NOU!
Termeni & Condiţii
Link-uri utile
Vrei un site personal?
CyberPoems
Poeme cibernetice
Soft nominalizat la Concursul Naţional de e-content, mai-2005
[Free download]
SITE-URI PRIETENE
»  Portal de divertisment
»  Anticariat online
»  Poeme cibernetice
»  Meditaţii, meditatori
»  AnteCV - Testare online
»  Management sexual
»  Testare/evaluare offline
»  Pro LOTO 6/49, 5/40
  Vizitatori:  16622871  
  Useri online:   58  
Cenaclul «Spune ceva»

Revista literara BOEMA

Filme si aplicatii multimedia educationale

DONATI
PENTRU CULTURĂ


Anunţuri: Antologie literară colectivă  
Autor: Aurel Conțu ( Aurel Conțu ) - [ PROZA ]
Titlu: Crimele din metrou
Se trezise speriatã. Nu era nimic adevãrat, mulţimea aceea înfiorãtoare, care se repezise asupra ei, dispãruse. Fusese un coşmar. Nu putea scãpa de aceste zvârcoliri nocive ale minţii nicicum, visul devenea repetitiv, obsesiv, prefãcându-i noaptea în ţãndãri şi urmãrind-o de-a lungul întregii zile. În ultima lunã se confruntase aproape zilnic cu asemenea stãri de anxietate, care cãpãtau dimensiuni exagerate în imaginaţia sa, de la un sentiment de fricã faţã de o primejdie la fel de neverosimilã şi exageratã ca şi frica aceasta imaginarã, la o senzaţie apãsãtoare de nesiguranţã, cum ar fi aceea de complot, de conjuraţie a oamenilor, în general, având drept finalitate distrugerea ei fizicã. Deşi mai avea douã ore pânã sã-şi înceapã programul de lucru, se îmbrãcã la repezealã şi se precipitã pe scãri spre a prinde momentul acela matinal de vânzolealã de la supermaketul din colţ, unde obişnuia sã-şi ia micul dejun. Lucrând şi ea într-un supermaket ştia cu precizie unde erau amplasate camerele de luat vederi şi, mai ales, locurile neacoperite de sistemul de supraveghere, care o fereau de ochii atenţi ai agenţilor de pazã. Nici acum nu întâmpinase greutãţi . Îşi savurã în linişte, chiar cu o anumitã degajare, cotidiana dozã de energizant Red Bull, pe care o puse înapoi, în frigider, goalã, felia de pâine cu şuncã şi nelipsita sticla din plastic cu iaurt grecesc. Ieşise printre zecile de elevi de la liceul de peste drum, care veniserã sã-şi cumpere covrigi calzi, trecând neobservatã, fãrã sã-şi achite consumaţia, aşa cum fãcea de sãptãmâni bune. O învãţase un fost prieten de-al ei, Igor,IT-ist de meserie, care-i Ţprelucrase" şi cartela de metrou, nemaifiind necesar s-o încarce sãptãmânal sau lunar şi care o mai învãţase multe alte Ţtactici" de supravieţuire.
Ajunsese la serviciu cu jumãtate de orã mai devreme. Merse în vestiar sã se schimbe, dar nu mai apucã. Şefa de schimb o vãzuse şi venise dupã ea.
- Am sã-ţi comunic o veste proastã! o informã aceasta. De azi nu mai lucrezi aici!
Avem înregistrãri cu tine când sustrãgeai un milion de lei vechi din Casã şi o sticlã de whisky de la un client! Scrie o cerere de demisie, dacã nu vrei sã anunţãm Poliţia!
Alexia luã coala de hârtie, fãrã sã comenteze nimic. Îşi scrise demisia, o semnã şi i-o întinse şefei.
- Oricum mã gândeam sã plec! Pot sã vãd şi eu înregistrãrile?
Şefa aprobã din cap şi o conduse în biroul sãu. Imaginile nu erau concludente, cum bãnuise, fiindcã procedase ca la carte, dar nu mai conta. Trânti un pumn în faţa şefei, pãrãsind în fugã supermarketul prin ieşirea din spate, pustie la ora aceea. De acolo plecã ţintã spre metrou, simţind nevoia sã bea ceva, sã se facã pulbere.

Intrã pe peron dezorientatã. Sute de oameni aşteptã tãcuţi sã aparã garnitura de tren. Printre aceştia o zãri pe Valeria, femeia care i-l rãpise pe Igor, IT-istul. Vorbea la telefon foarte aproape de marginea peronului. ŢDacã vrei sã scapi de cineva, îi spusese cândva Igor, aştepţi sã aparã garnitura de tren în staţie şi-i dai brânci! Oamenii nu prea sunt atenţi în asemenea momente, aşa cã nu rişti nimic. Mai greu e sã te pãzeşti de camere, dar existã ac şi de cojocul lor!"Se apropiase la mai puţin de un metru de ea, îi puse mâinile pe spate şi-i fãcu vânt. În mod curios, femeia nu numai cã nu cãzu, dar se ţinu bine pe picioare, ca o handbalistã în semicerc, apoi fandã la dreapta şi-o rupse speriatã la fugã. Şocul fusese la fel de mare şi pentru Alexia, care nu se aşteptase la aşa ceva, fiind nevoitã, la rându-i, s-o ştergã din loc. Nu se oprise din mers pânã la supermarketul din apropierea locuinţei sale, unde dãduse pe gât douã Red Bull-uri.Ţ Tot rãul e înspre bine, se gândi ea. Valeria îi va spune cu siguranţã lui Igor ce pãţise, iar Igor îşi va da seama cine era în spatele acţiunii şi, poate, o va cãuta într-o bunã zi. Nu era genul lui sã stea lângã o femeie mai mult de un an. Important, pânã la urmã, era cã-i trimisese un mesaj!"

De la supermarket dãdu o raitã pânã acasã, ca sã-şi schimbe hainele, dupã care reveni la metrou. Admosfera de acolo nu se schimbase deloc,Valeria nu reclamase întâmplarea la Poliţie, mulţumindu-se, pesemne, cã scãpase cu viaţa, iar la ştiri nu se fãcuse nicio referire la incident. Telefonul sunã ascuţit, intrând în vibraţii, şi rãspunse.
- Alo, da!
- Salut! auzi vocea inconfundabilã a lui Igor.Uitasem de tine! Convenisem sã ne vedem fiecare d-ale noastre! Ce dracu`ţi-a venit cu Valeria?
- N-am s-o iert niciodatã cã s-a bãgat între noi!
- Nu-i cam târziu? Şi apoi, trebuia sã mã întrebi şi pe mine!
- Voi bãrbaţii sunteţi nişte proşti!
- Da, cunosc placa! Numai cã eu nu mã mai întorc la tine!
-?!
- Pentru binele tãu, continuã el, te previn cã Valeria a depus plângere la Poliţie!
Probabil cã acum te cãutã, aşa cã ai grijã ce faci! Nu conta pe faptul cã eşti sãritã de pe fix, asta nu te ajutã prea mult... dacã repeţi schema! Tot la puşcãrie ajungi! Hai, pa!
Închise enervatã la maxim. Ţ Dobitocul! scrâşni ea printre dinţi. Las cã ţi-o coc eu şi ţie!"
În clipa urmãtoare o zãri pe fosta ei şefã de la supermarket,Ţdoamna Pusi", cum îi spunea tot personalul, aşteptând sosirea garniturii de metro şi având o vânãtaie urâtã în jurul ochiului drept, de la pumnul pe care i-l administrase cu câteva ore înainte. Trecu în vitezã pe lângã dânsa şi o lovi din mers cu şoldul. De data aceasta nu mai ratase. Ţ Doamna Pusi", care era şi destul de corpolentã se prãbuşi între şine cu un ţipãt înfundat, pe care nu-l auzi nimeni din cauza gãlãgiei şi a garniturii de tren, oprite intempestiv.

Fãrã sã stea prea mult pe gânduri, Alexia ieşi din staţia de metrou şi se urcã într-un taxi pânã la staţia dinainte. Voia sã treacã pe acolo şi sã afle dacã Ţgrãsanca" murise. Observã repede cã peronul era plin de poliţişti şi jandarmi, care legitimau în stânga şi în dreapta, ca şi când ar fi cãutat pe cineva. Îşi trase un şal albastru peste cap, reuşind sã se strecoare printre oameni şi era pregãtitã sã urce în garnitura care se apropia. La un moment dat simţi pe cineva în spatele ei, apoi o mânã puternicã de bãrbat înfiptã în şale, care o împingea inexorabil înaintea trenului. Nu apucase nici mãcar sã ţipe, reuşise doar sã întoarcã o fracţiune de secundã capul şi sã recunoascã faţa batjocoritoare a lui Igor.
- Ai pus-o, fraiero!

Nr Comentarii Comentatori
1. O descriere reala a ceeace s-a intamplat. Si imaginatie. Tiolia
[ Comentează! ] [ Texte ] [ Autori ] [ HOME ]
Cenaclul Literar Online
«Noduri şi Semne»
Editura InfoRapArt
EXPOZIŢIE DE CARTE
Ioan D. GOIA, Trandafiri albi pe cer, Ed. Arhip Art, Sibiu, 2007
ANTOLOGIE LITERARĂ
Arhiva de ANTOLOGII
FESTIVALUL ASPRA 2014
Biblioteca CENACLULUI
Cărţi publicate de membri
ACTIVITATE LITERARĂ
Arhivă IMAGINI
ATELIER LITERAR
Dicţionar de tehnici
Figuri de stil
Starea poeziei
Literatura fantastică
Curente literare
Reguli de ortografie
Ghid de exprimare
Contact
Istoria cenaclului
Membrii cenaclului
PUBLICÃ ŞI TU!
ONOMANTIA
MĂREŢIA OMULUI
MenStrict
Cel mai util cadou pentru iubita ta!
[ Free download]
Revista literara BOEMA
Editura InfoRapArt

OPINII
Opiniile sau punctele de vedere întâlnite aici aparţin celor care le-au exprimat.
POEZIE      PROZĂ      ESEU      TEATRU      UMOR      DIVERSE      BIBLIOTECĂ
Contact: webmaster@inforapart.ro              Copyright © 2002 - ANA & DAN