Cenaclul literar «Noduri si Semne» NODURI ŞI SEMNE Cenaclul literar «Noduri si Semne»
Cenaclul literar «Noduri şi Semne» - «Mi-ar fi rusine de civilizatia in care traiesc daca n-as incerca sa caut alte inteligente in Univers.» - [Carl Sagan]
NOUTĂŢI POEZIE PROZĂ ESEU TEATRU UMOR DIVERSE BIBLIOTECĂ
HOME
CREAŢII LITERARE
Autori-Texte-Opinii
Adaugă un text
Modifică/Şterge text
Modifică/Şterge opinie
ÎNREGISTRĂRI
Înscrie-te!
Modifică înscrierea
Şterge înscrierea
Schimbă parola
NOUTĂŢI
Ultimul text plasat
Ultimul autor înscris
Lista textelor
Lista comentariilor
OPINIA TA
Spune-ţi părerea!
NOU! NOU! NOU!
Termeni & Condiţii
Link-uri utile
Vrei un site personal?
CyberPoems
Poeme cibernetice
Soft nominalizat la Concursul Naţional de e-content, mai-2005
[Free download]
SITE-URI PRIETENE
»  Portal de divertisment
»  Anticariat online
»  Poeme cibernetice
»  Meditaţii, meditatori
»  AnteCV - Testare online
»  Management sexual
»  Testare/evaluare offline
»  Pro LOTO 6/49, 5/40
  Vizitatori:  20214919  
  Useri online:   6  
Cenaclul «Spune ceva»

Revista literara BOEMA

Filme si aplicatii multimedia educationale

DONATI
PENTRU CULTURĂ


Anunţuri: Antologie literară colectivă  
Autor: Mihai Daniel Rus ( Rus Mihai ) - [ PROZA ]
Titlu: Noul prolog! In sfarsit... . A treia parte.
În pronaos, doi soldaţi pare-se cã au rãmas în urmã. Intrã unul dupã altul prin cadrul uşii înguste şi se aliniazã în central anticamerei. Un pas energic, apãsat, venit de la un al treilea membru al picturii se face auzit pãtrunzând calm în pronaos, fiind întâmpinat de cei doi soldaţti. Un adorator al luxului este, îmbracãminte doar de la producãtori renumiţi provenitã purtând. Pantofi lucoşi, negrii precum noaptea fãrã lunã şi stele, îşi fac loc încet prin intrare, o talie uşor proeminentã se contureazã lent în încãpere, de ai sãi umeri un lung sacou de o mare valoare fiind ancorat. Pas cu pas, aceastã figurã enigmatic se apropie de central camerei, faţa fiindu-i complet ascunsã de tãinuitoarele umbre. Mâinile sale îngrijite abil ţin un iPhone pornit, de un negru satin cu un bizar logo pe una din marginile sale, alãturi simbolului Apple de pe spate. Acesta înfãţişa o semilunã lângã care, în interiorul boltei fiind portretizat arhicunoscutul symbol cu cap de mort al infamului cult SS-ist, cunoscut şi sub numele de totenkopf. Toatã imaginea avea culori şterse, fiind ca trecutã printr-un filtru translucid gri.
Dintr-odatã, bezna este sfârtecatã de o luminã puternicã, venitã de la ecranul telefonului. Logo-ul ca şi gravat, începe şi el, la rândul sãu sã lumineze, emiţând o sclipire roşie fantomaticã în încãpere. Ridicându-şi grãbit mâna, îşi duce iPhone-ul la ureche şi priveşte îndelung imensitatea sãlii ce se-ndindea-n faţa sa. A sa voce spulberã orice îndoialã privitoare la ale sale origini. Un accent Nordic, puternic, cufundã sala într-o aurã de mister.

Pe un ton coborât, el începe sã comunice într-o limbã germanicã cu persoana de la celãlalt capãt al firului. "Understood!" încheie conversaţia puternic şi brusc. Se pare cã, indifferent de limba nativã a vorbitorului, totuşi engleza este cea care dominã orice discuţie.
Îşi coboarã încet mâna cu telefonul de la ureche şi şi-l pune cu agilitate în buzunarul de la sacou. Mai face doi paşi în faţã şi ajunge în faţa trepiedului gol prãbuşit. Mintea pare cã îi saltã imediat spre un alt domeniu al cunoştiinţelor sale. Murmurã lin, probabil crezând cã gândeşte, o propoziţie în englezã:
"O anti-catedralã…!"privind mozaicul de pe podea.
Oricât de forţatã poate pãrea idea, este foarte sigur de asta. Îşi explicã în sinea sa motivul acestei cugetãri. Gândurile îi curg lent, asemenea unei cascade, prin minte.
"Mozaicul de pe podea,… imagine reprezentatã, ar trebui sã se afle pe tavanul cupolei! Fresca este pictatã pe tavan pentru a-l preaslãvi pe Iisus, fiind nevoie ca pentru a o putea vedea sã-ţi ridici capul, symbol al smerenei. Aici, când credincioşii intrã în naos, trec direct peste capul lui Iisus Hristos, o insult evident, un affront adus creştinitãţii."
Aşteaptã puţin şi trage aer în piept, având o senzaţie de repulsie faţã de aerul greu, încãrcat cu praf.
"Trebuie sã-l gãsim cât mai repede!"

Ocoleşte trepiedul şi intrã grãbit în naos, fiind urmat îndeaproape de cele douã matahale ce-l protejau. Trecând de uşã, o salã mare devine vizibilã, în stil gotic, cu arcade de piatrã înconjurând vitraliile multicolore înfãţişând imagini a diferitor sfinţi. Mai multe candelabre atârnã formidabil de tavan, îmbogãţiind peisajul interior magnific.
"Este stringent sã-l capturãm în viaţã! Nu existã nicio marjã de eroare!" zice el gãrzilor sale, care le comunicã comanda la rândul lor soldaţiilor ce-l urmãresc pe necunoscut.
"STFI va fi aici la un moment dat! Trebuie sã ne grãbim… ." continuã astfel misteriosul "semidoct".
"Abusus non tollit usum! Nu se va întâmpla nimic!" îşi şopteşte el. Între timp, traversând porţile paradisiaice în sens greşit, urmãritul nostrum coboarã tot mai mult în infern, pãtrunzând adânc în mãruntaiele catedralei de pe a cãrui plafon picurã sânge.
"Nu poţi alerga la nesfârşit! Ia o pauzã şi continuã "Avem ochi şi urechi peste tot! Deci nici lurk-ul tãu nu ar fi o soluţie! Dacã vei cãdea, nu te vei mai putea ridica! Axioma eşecului! Imnul înfrângerii!"
Înainteazã încã câţiva paşi mai adânc în naos şi strigã:
"Victoria mea este eşecul tãu! Iar, din pãcate pentru tine, eu întotdeauna ies învingãtor, spre deosebire de tine… . Uşureazã-ne munca şi cedeazã! Oricum vei muri. Totul a început din vina ta, din vina obedienţei tale oarbe dar şi a curiozitãţii tale. Unele lucruri sunt menite sã fie secrete, cãci secretele nu fac rãu nimãnui. Eşti un sacrificiu necesar, fie cã te oferi benevol sau nu!"
Aşteaptã puţin şi continuã sã se deplaseze, crezând cã nu va primi rãspuns, când…:
"M-am sãturat de monologurile tale melodramatice, create cu unicul scop de a inspira teamã. Este nevoie ca lumea sã ştie! Crimele tale nu vor rãmâne ascunse pentru totdeauna! Cazi! Cazi precum frunza! Cãci eu sunt vântul, immaterial dar distrugãtor. Ai pierdut… ." şi un surâs rãsunã ricoşând de pereţii de granit bombardându-l. Un fior pe şira spinãrii îl terorizeazã pe misteriosul nostrum demiurg. Pupilele i se dilatã incontrolabil.
"I-aţi luat telefonul?" întreabã el energic dar fãrã rãspuns. Tãcere… . Îşi tropãie picioarele în timp ce aleargã ca din gurã de şarpe dupã urmãritul sãu.
"Cu câtã candoare fuge el?! Chiar crede el cã este nevinovat?" îşi piseazã propria-şi minte şoptind aceste vorbe, mustrându-se pe sine însuşi.
"Sunt şi eu un mecena al acestei lumi ignorante şi iatã ce primesc! Însã lumea nu mã cunoaşte încã în întregime, iar eu am sã-i surprind pe toţi. Lumea este a mea,… la propriu!" şi râde în hohote dupã ce accentua-se voit pânã la ţipãt ultima parte a peroraţiei sale spre a fi auzit cu siguranţã de a sa victimã.


Pas cu pas, apãsarea piciorului sãu pe podea este tot mai puternicã, iar ca un ultim avertisment se uitã spre cupola catedralei, în sus, şi strigã dându-şi toate puterile:
"Astãzi, în acest loc, la aceastã datã, în acest fel, toate forţele Pãmântului au conjurat sub comanda mea! Tot acest effort doar pentru a captura un mititel cãrãbuş care, deşi are carapacea tare, pe interior este moale şi fragil! Iar eu îl voi strivi!"
Aşteaptã câteva moment şi primeşte un rãspuns la fel de tare precum ceea ce rostise el înainte:
"Ţine minte, demon mişel, legea talionului zice el, dar nu şie cã moartea-l paşte, dar nu ştie cã lumea va renaşte, ştie doar ce vrea el, şi sã-nţeleagã nu vrea defel. Pãcat, cãci lumea-l respinge, pãcat, cãci el nu vrea a plânge, pãcat, cãci inima nu-I unge!"
Necunoscutul îmbrãcat la patru ace îşi striveşte dinţii de mâhnire, ieşiindu-i din orbite ochii de furie, asemenea unei bestii dezlãnţuite afişându-se.
"Nu te-ai gândit când ai sperjurat împotriva mea? Lumea nu va uita! Lumea nu va uita!" strigã vocea cu putere fiind tot mai disperatã pentru viaţa sa.
Dupã asta, misteriosul nostru "semidoct" se-ntreabã mormãind:
"Oare?"

Nr Comentarii Comentatori
[ Comentează! ] [ Texte ] [ Autori ] [ HOME ]
Cenaclul Literar Online
«Noduri şi Semne»
Revista Boem@
EXPOZIŢIE DE CARTE
Anca Florentina POPESCU, Amintiri de ceara, poeme-haiku, Editura Brumar, 2011
ANTOLOGIE LITERARĂ
Arhiva de ANTOLOGII
FESTIVALUL ASPRA 2014
Biblioteca CENACLULUI
Cărţi publicate de membri
ACTIVITATE LITERARĂ
Arhivă IMAGINI
ATELIER LITERAR
Dicţionar de tehnici
Figuri de stil
Starea poeziei
Literatura fantastică
Curente literare
Reguli de ortografie
Ghid de exprimare
Contact
Istoria cenaclului
Membrii cenaclului
PUBLICÃ ŞI TU!
ONOMANTIA
MĂREŢIA OMULUI
MenStrict
Cel mai util cadou pentru iubita ta!
[ Free download]
Revista literara BOEMA
Editura InfoRapArt

OPINII
Opiniile sau punctele de vedere întâlnite aici aparţin celor care le-au exprimat.
POEZIE      PROZĂ      ESEU      TEATRU      UMOR      DIVERSE      BIBLIOTECĂ
Contact: webmaster@inforapart.ro              Copyright © 2002 - ANA & DAN