Cenaclul literar «Noduri si Semne» NODURI ŞI SEMNE Cenaclul literar «Noduri si Semne»
Cenaclul literar «Noduri şi Semne» - «Infinitul este numai un fel de a vorbi.» - [Gauss]
NOUTĂŢI POEZIE PROZĂ ESEU TEATRU UMOR DIVERSE BIBLIOTECĂ
HOME
CREAŢII LITERARE
Autori-Texte-Opinii
Adaugă un text
Modifică/Şterge text
Modifică/Şterge opinie
ÎNREGISTRĂRI
Înscrie-te!
Modifică înscrierea
Şterge înscrierea
Schimbă parola
NOUTĂŢI
Ultimul text plasat
Ultimul autor înscris
Lista textelor
Lista comentariilor
OPINIA TA
Spune-ţi părerea!
NOU! NOU! NOU!
Termeni & Condiţii
Link-uri utile
Vrei un site personal?
CyberPoems
Poeme cibernetice
Soft nominalizat la Concursul Naţional de e-content, mai-2005
[Free download]
SITE-URI PRIETENE
»  Portal de divertisment
»  Anticariat online
»  Poeme cibernetice
»  Meditaţii, meditatori
»  AnteCV - Testare online
»  Management sexual
»  Testare/evaluare offline
»  Pro LOTO 6/49, 5/40
  Vizitatori:  20224768  
  Useri online:   6  
Cenaclul «Spune ceva»

Revista literara BOEMA

Filme si aplicatii multimedia educationale

DONATI
PENTRU CULTURĂ


Anunţuri: Antologie literară colectivă  
Autor: George I Soare ( shelder ) - [ PROZA ]
Titlu: Si baietii stiu sa iubeasca
Si baietii stiu sa iubeasca


Apusul de soare era fermecator. Adierea vantului ce se pierdea in parul ei si soarele palid ce ii mangaia obrajii, o faceau sa para o zeita in ochii mei. Desi ne cunosteam de cand eram copii, acum mi se parea mai frumoasa ca niciodata. Asi fi vrut sa o ating, sa stiu ca e reala, dar in acelasi timp imi era frica sa nu dispara si sa ma trezesc singur. Cu oarecare sfiala am luat-o de mana si nici acum nu am uitat fiorul rece de pe spate si fluturii din stomac ce nu se mai opreau din joaca. Atunci cred ca ne-am privit in ochi un minut ce a parut o ora, iar ea lasandu-si capul pe umarul meu sopti cu voce tremuranda: Te iubesc. O iubeam si eu, iar ea stia asta. Sa fi fost racoarea serii pricina tremurului din voce? Sau emotia era de vina? Nici nu mai conta, acum eram impreuna si asta insemna totul. Cand eram impreuna timpul trecea asa repede incat atunci cand ne desparteam aveam impresia ca de abia ne intalnisem. La fel si in seara aceasta, nici nu observasem stelele pe cer. Si cum puteam oare atat timp cat aveam una chiar langa mine?

*

Pe Andreea o cunosc inca de cand eram la gradinita. Timpul ne-a tinut aproape si in generala, apoi la acelasi liceu. De abia la facultate am luat-o pe drumuri diferite. Imi era cea mai buna prietena si totusi niciodata nu m-am gandit la mai mult. Era cu un an mai mica decat mine si imi placea uneori sa o necajesc amintindu-i. Cand am ajuns la facultate in Bucuresti ne mai intalneam doar in weekend-uri si asta din ce in ce mai rar.
Apoi nu stiu cum, dar s-a intamplat; terminasem facultatea de un an si pierdeam timpul pe la tara, fara un loc de munca, fara un scop. Incepusem sa beau destul de mult si nu prea imi mai pasa de viitorul si viata mea. Dar lucrurile aveau sa se schimbe. Un fost prieten de la facultate ce tocmai isi deschisese o firma de vanzari online ma suna si imi propune un loc de munca in sediul de la Bucuresti. Nici acum nu stiu de ce am acceptat imediat dar imi pare bine ca am facut-o. Munca nu era grea, programul lejer si colegii sociabili. Era mai bine decat asi fi putut spera. Au trecut asa doua saptamani in care imi mai revenisem moral si fizic. Viitorul avea alt sens acum; scapasem de monotonia vietii ce o traisem pana atunci.
Trecusera deja sase luni de cand lucram si eram multumit de situatia mea actuala. Imi facusem noi prieteni, aveam bani, masina, inchiriasem un apartament frumos in centrul orasului, dar totusi ceva lipsea din peisaj. Inca nu aveam o iubita. Insa si asta avea sa se schimbe mai repede decat credeam. Petrecerile facute impreuna cu colegii de munca erau destul de dese, dar cu timpul au devenit plictisitoare. Fetele ce veneau erau de cele mai multe ori colege de munca si sincer nici una nu imi atragea in mod deosebit atentia. Erau simple si deloc amuzante. Dupa doua luni de astfel de petreceri am renuntat cu totul la ele. Preferam ca noptile sa le petrec singur, alaturi de o bere si un joc bun sau un film horror.
Era o dimineata de septembrie, destul de racoroasa. Ajung la birou si plictisit oarecum priveam pe fereastra la frunzele de pe trotuar ce se jucau in adierea vantului. Imi ridic ochii involuntar atrasi de miscare si vad o silueta de femeie. Era cu spatele si tocmai intra in cladirea de vis-a-vis. Nu am stiut atunci de ce dar imi amintea de cineva. Dar de cine? Nu reuseam sa imi dau seama. In acea noapte nu am putut dormii deloc. Motivul? Poate aveam sa-l inteleg mai tarziu.
A mai trecut o saptamana si nu am mai vazut acea femeie. Aproape ca si uitasem intamplarea, daca se poate numi asa. Dar intr-o seara, plecand de la munca am zarit-o iar. Era in fata mea pe celalalt trotuar asteptand un taxi. Am traversat si cu oarecare emotii m-am indreptat catre ea. Mirarea mea cred ca a fost mai mare decat a ei:
- Andreea?!?
Apoi ea rosti dupa cateva secunde de uimire:
- George, tu esti? De cand nu te-am mai vazut...
- Da, a trecut ceva timp. Nu te-ai schimbat deloc. Am adaugat eu cu un zambet pe fata.
Lucrez in zona si ma indreptam spre casa cand te-am vazut aici. Imi pareai cunoscuta si vroiam sa ma conving.
- E bine ca ai facut-o. Altfel cum ne mai intalneam?
- Asa e. Ce faci aici? Astepti pe cineva?
- Da, un taxi.
- Te pot duce eu daca vrei. Am masina parcata doua strazi mai incolo.
- Ok, cu ocazia asta vorbim si noi. Avem ceva de recuperat.
Si am plecat spre parcarea unde aveam masina, apoi am condus-o acasa. Cu siguranta asta era o minune. Sa ma intalnesc iar cu Andreea? Nici nu ma gandeam sa o mai vad vreodata. De cand terminsem anul trei de facultate nu o mai vazusem. Asta cu siguranta avea sa fie o zi memorabila.
In masina am vorbit mult. Si poate vorbeam si mai mult daca drumul nu era asa scurt. Ne-am despartit cu conditia sa ne revedem obligatoriu in weekend.

**

Va urma...

Nr Comentarii Comentatori
1. Bun venit pe NODURI! elbi
[ Comentează! ] [ Texte ] [ Autori ] [ HOME ]
Cenaclul Literar Online
«Noduri şi Semne»
Revista Boem@
EXPOZIŢIE DE CARTE
Tania NICOLESCU, Caii de foc, versuri, Ed. InfoRapArt, Galati, 2010
ANTOLOGIE LITERARĂ
Arhiva de ANTOLOGII
FESTIVALUL ASPRA 2014
Biblioteca CENACLULUI
Cărţi publicate de membri
ACTIVITATE LITERARĂ
Arhivă IMAGINI
ATELIER LITERAR
Dicţionar de tehnici
Figuri de stil
Starea poeziei
Literatura fantastică
Curente literare
Reguli de ortografie
Ghid de exprimare
Contact
Istoria cenaclului
Membrii cenaclului
PUBLICÃ ŞI TU!
ONOMANTIA
MĂREŢIA OMULUI
MenStrict
Cel mai util cadou pentru iubita ta!
[ Free download]
Revista literara BOEMA
Editura InfoRapArt

OPINII
Opiniile sau punctele de vedere întâlnite aici aparţin celor care le-au exprimat.
POEZIE      PROZĂ      ESEU      TEATRU      UMOR      DIVERSE      BIBLIOTECĂ
Contact: webmaster@inforapart.ro              Copyright © 2002 - ANA & DAN